@Studio Reyn, Amsterdam-Oost

www.studioreyn.nl
Ashtanga basics

Elke donderdag 18:15- 19:45

Ashtanga yoga is betekent letterlijk het achtvoudige pad of de acht ledematen. Bij deze dynamische en krachtige vorm van yoga wordt een vaste serie uitgevoerd. Als je de ene goed beheerst, kun je aan de volgende serie beginnen. Naast ademhaling zijn de bandha’s belangrijk; dit betekent ‘slot’ en hierbij is er druk, samentrekking en kracht van of op de spieren. In de Ashtanga Basics wordt er stap voor stap uitgelegd hoe hiermee te werken.

Ashtanga led

Elke vrijdag 11:00-12:30

In een Ashtanga Led Yoga Class beoefen je elke keer dezelfde volgorde van houdingen. Doordat er niets verandert aan de sequence is het een mooie manier om in te checken bij jezelf. Hoe voelen de asana’s deze week? Wat is er anders? En waar loop ik vast? Ashtanga is een dynamische en krachtige vorm van yoga welke enige voorbereiding van je lichaam vereist. Voor deze les is het daarom fijn als je enigszins bekend bent met de Ashtanga-sequence zodat je jezelf niet blesseert. 

Pranayama

Elke zaterdag 8:30-9:30

In deze lessen gaan we aan de slag met verschillende ademhalingstechnieken (Pranayama) en leer je je ademhaling te controleren en je zenuwstelsel te beïnvloeden.Verschillende technieken worden aangeleerd en geoefend, zoals ‘yogic breathing’, ‘kapalbhati’ en ‘nadi shodhana’. Deze oefeningen bieden stimulans of ontspanning, vergroten je ‘mindfulness’, helpen om je asana-beoefening te verdiepen en zijn een uitstekende voorbereiding op meditatie. 

* Boek je les via www.studioreyn.nl

Tot op de Yoga mat!