Levenskunst

Het pad van je hart

Hoor je haar fluisteren? Je hart? Fluisteringen van een verlangen naar een leven dat geleefd wilt worden? Geef je jezelf toestemming om dat te voelen? Dat wat je echt wilt in dit leven? Niet wanneer je tussen vier planken ligt, maar nu.

Er is stilte voor nodig om de fluisteringen van je hart te horen. Er is moed voor nodig om ernaar te luisteren en ze te volgen, omdat je geen garantie hebt waar ze je naartoe zullen leiden. Het enige dat er is, is een belofte, een belofte dat wanneer je volgt wat er diep in je hart begraven ligt, je een vol leven zult leiden. Geen leven zonder pijn, zonder hartenzeer of obstakels, maar het zal een leven zijn dat de moeite waard is om geleefd te worden.

Geef je jezelf toestemming dat te doen wat je echt wilt in dit leven?

Ik ben toegewijd aan het pad van mijn hart en dit heeft mij hierheen geleid en ik geloof dat het geen toeval is dat jij hier ook op deze pagina bent en mijn woorden leest. Verlang je ernaar om het leven te leiden dat in je hart fluistert? Ben je het gevoel van levendigheid al lang geleden kwijtgeraakt? Begraven onder stress, trauma en overtuigingen? Of heb je simpel weg een herinnering nodig?

Ik geloof dat velen van ons de weg naar hun hart zijn kwijtgeraakt omdat we voornamelijk in ons hoofd leven, waar de ‘moeten’ en ‘zullen’ wonen, niet omdat iemand het ons vertelt, althans niet meer, maar omdat we het op een gegeven moment tegen onszelf zijn gaan vertellen. Onze lichamen protesteren, zij worden ziek, wij worden ziek. Van verwondingen, kwalen, pijnen tot dodelijke ziektes die we proberen weg te werken met medicijnen of symptoombestrijding. Tot ze jaren later terugkomen, niet zachtjes kloppend op onze deur, maar alles verwoestend door de deur heen.

Je hart volgen geeft geen garantie dat je geen verlies, ziekte, tegenslagen en pijn zult tegenkomen, maar als je goed luistert, hoor je het gefluister, de wijsheid die het de moeite waard maakt, die het draaglijk maakt, die je het gevoel geeft echt te leven.

Zolang ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd door het leven. Ik heb jaren in mijn hoofd gezeten, toen ik Beta-Gamma met major scheikunde en Drug Discovery studeerde. Ik wilde zo veel mogelijk van het leven begrijpen en leren en begon uiteindelijk aan een PhD in wetenschapscommunicatie. 

En langzaam herondekte ik mijn gevoel en maakte ik een switch, naar energiewerk, Yoga, Reiki, energetische massage en traditionele Chinese geneeskunde, gaf ik mezelf 100% toestemming dat werk te gaan doen waar mijn hart van gaat zingen, waar ik volledig achter sta en wat voor mij heel betekenisvol is. Een pogingen tot integratie van mijn hoofd en mijn hart. Verbonden, niet de een zonder de ander, maar beide in één lijn.

~ Voeten op de grond, hoofd in de wolken

Lisa Sophie Augustijn

Intelligence is of the heart, whereas intellect is of the mind - Richard Rudd

Hoofd

2023–2024 - Medische en psychosociale basiskennis (i.o), healingspace, Bussum, Nederland

2017-2019 – Msc. geneesmiddelenontwikkeling Vrije Universiteit, EC: 126, GPA: 7.8/10

2012-2016 – Bsc. Bèta- Gamma, Major in scheikunde Universiteit van Amsterdam, EC: 248, GPA: 7.5/10

2015 – Minor Politicologie, internationale betrekkingen, Universiteit van Amsterdam

2013 – Propedeuse psychologie, Universiteit van Amsterdam

Hart

2021-2024 – Reiki 1&2, Reiki therapeut en Reiki master (in opleiding), healing space, Bussum, Nederland

2020-2022 – Ashtanga Vinyasa RYT 900+hr, Level 1&2 Indea Yoga docent, Mysore, India

2022 – Energetische massage beginner & advanced, healing space, Bussum, Nederland

2020 – Tantric and shamanic arts, Mahara Mckay, Goa, India